Od 1 października 2019 roku Joanna Płauszewska-Deka obejmie stanowisko Dyrektora nowopowstającego hotelu Hampton by Hilton w Łodzi, którego otwarcie planowane jest na II kwartał 2020 roku. Pełniąc tę funkcję, odpowiedzialna będzie m.in. za właściwe zarządzanie obiektem, nadzór nad pracą personelu hotelowego, optymalizację wyniku finansowego, współpracę z franczyzodawcą oraz zapewnienie realizacji standardów sieci Hilton w obiekcie.

Nowa Pani Dyrektor związana jest z branżą hotelarską od 1998 roku, kiedy to rozpoczęła pracę w łódzkim Grand Hotelu. Następnie doświadczenie zdobywała w warszawskich hotelach należących do międzynarodowych sieci: Starwood, Marriott, Intercontinental Hotels Group, gdzie pełniła m.in. funkcję z-cy Dyrektora sprzedaży. Od 2009 roku związana była z firmą SATORIA Group S.A. na stanowisku Dyrektora sprzedaży i marketingu całej sieci.

W 2014 r. wróciła do rodzinnego miasta Łodzi, gdzie przez 3 lata pracowała jako Dyrektor sprzedaży i marketingu w hotelu DoubleTree by Hilton. Przez ostatnie dwa lata związana z łódzką spółką EXPO- Łódź, odpowiedzialna była za strategię marketingową obiektu, a także sprzedaż powierzchni wystawienniczo-konferencyjnych.

• Category :
  • Type :